VALberedningen

MelodifestiVALen 4 februari

Quarnevalens egen sångartävlan! Studentband skapar nya musikaliska alster som de framträder med inför publik och jury. Tävlingens vinnare får uppträda i Quarnevalståget kostnadsfritt!

Alla deltagande bidrag kommer desutom bli professionellt inspelade och tillgängliga för allmänheten. Lyssna på tidigare deltagare och vinnare på Spotify.

Vinnare av årets festiVAL och Quarnevalen 2023 officiella tåglåt är Quarnevolvon av CoquePitz!

Stora Ritpuben 10 februari

Vi håller storpub på Nymble där alla som är intresserade av att bygga kan få hjälp med sina bidrag. Har du ännu inget eget lag är det ett perfekt tillfälle att hitta nya vänner som du kan samarbeta med!

Vilket material ska jag använda? Vem är egentligen Arne? Kostar byggölen? Alla frågor du kan tänkas ha svarar Staben på här! Och om du redan har ett färdigt bidrag, kan man svänga förbi och ha kul! Jippon, god mat och dryck och festlig stämning utlovas alltid.

Små Ritpubar Fram tills 3 mars

Vi arrangerar små ritpubar på Stockholms studenters föreningspubar, där vi kommer och hjälper er med att komma på roliga idéer och skisser till era bidrag!

Håll utkik på din pub! Vi lär svänga förbi någon dag.

Inlämningspuben 3 mars

För att fira in deadline till att lämna in ekipageförslag och för att quandidera till Q'Royaliteten håller vi stor pub i Nymble. Om du inte har en grupp eller letar efter fler byggare, kan du skriva till Quarnevalen eller dra i närmaste turkosa overall så kommer vi i Q-staben att hjälpa dig. Vi finns på plats för att besvara alla dina frågor och hjälpa dig med inlämningen hela puben.

Som vanligt bjuder vi på korv, popcorn, och sockervadd. Sväng förbi merchbordet i jakt på supersnygga Q'Kepsar! Dags att längta till Q'Veckan!

Presenationspuben 24 mars

Det stora avslöjandet! Vilka bidrag kom faktiskt med? Kom jag med? Kom hit så får du veta.

Vi bjuder in till en storfest på Nymble där Quarnevalståget, Quandidaterna, och SM-i-FEST-bidragen avslöjas för första gången.

Quapten- & Styrmansfesten 31 mars

För att fira våra tappra lagledare bjuder vi samtliga Quapten- och Styrman på en härlig gasque!

Information utkommer endast till inbjudna.

BRUX-släppet 6 april

BRUXanvisningen säljs för 50kr/tidningen. Varje byggare får 60st BRUXanvisningar att sälja, vilket är tillräckligt för att täcka byggavgiften och behålla lite själv.

Tidningen fungerar även som inträdesbiljett till Byggplatsen och Öltältet för besökare.

Quarnevalsvakan 5 maj

Quarnevalen bjuder in till förfest till byggveckan! Välkommen till invigningen av Öltältet! Gott häng, bra musik och ordentlig underhållning utlovas.

Därefter är alla högst välkomna tillbaka till Öltältet hela veckan fram till Tågdagen!

Quarnevalen 6-13 maj

Bygg mycket, festa mycket, drick mycket, jippa mycket, men främst - ha Qul!

Efter 6 års dvala ska hundratals studenter äntligen tillbaka till Byggplatsen och Öltältet på KTH Campus för att bygga sina fantastiska ekipage och visa upp dessa för hela Stockholm i ett Quarnevalståg!

Byggveckan

Byggplatsen

Bygg ditt Ekipage

Byggplatsen är öppen varje dag mellan kl. 06:08-18:08 tills dagen då Quarnevalståget avgår. På byggplatsen kommer upp till 1500 studenter att jobba och umgås för att få i ordning alla ekipagen. Under veckans gång finns det byggmackor att köpa på plats och det bjuds på en mängd olika evenemang. Material och verktyg finns på plats. Efter byggplatsens stängning är man välkommen att besöka Öltältet på Singsing-gården.

För att besöka byggplatsen utan att vara byggare räcker det med att ha med sig en Bruxanvisning,. Har man inte fått tag i en innan kan man även köpa den vid byggplatsen.

Royalitetstävlingarna

Under veckans gång kommer royalitetsquandidater att delta i en serie tävlingar. Vinnaren koras till Q'Royalitet och får sitt egna royalitetsekipage.

Öltältet

Njut på Krogen

Öltältet är det naturliga vattenhålet efter en dags hårt byggande. Det kommer finnas mat för den hungrige och cider och läsk som alternativ till ölen. Hit är alla, såklart även allmänheten, välkomna för att njuta av Quarnevalsstämningen och för att åtnjuta den storslagna underhållning som bjuds.

Festområdet är öppet varje dag mellan kl. 17:08–01:00 under byggveckan och är beläget uppe på Sing Sing-gården vid KTH. Byggare kommer in gratis, medan besökare kan ansluta vid en uppvisad BRUXanvisning.

Liveunderhållning

I tältet gästar varje kväll en ny line-up av liveband, där spelas allt från A till Ö, så det finns något för alla. Håll utkik efter mer information om spelningarna...

SM-i-Fest

Upplev Gasquemästerskap

Qlubbmästerier, Programmutskott, Festmästerier, Sexmästerier, och övriga studentikåsa underhållningsleverantörer tävlar om vem som kan arrangera den bästa sittningen, en sittning varje kväll hela veckan. Biljetterna är få, så se till att inte missa det här.

Biljetterna kommer gå att köpa, för byggarna, på Bruxsläppet den 6 april. Finns biljetter över kommer dessas säljas till övriga under byggveckan.

Bli Mästare

Inom vissa ramar ska sex olika lag varsin dag mellan 6/5 till 11/5 anordna det de tycker är den bästa festen för byggarna. Vinnaren koras av en hemlig jury. Anmälan sker genom att fylla i och skicka en blankett senast 6/3. Må bästa festfixare vinna!

Tågdagen

Den 13e Maj kl. 14:08
rullar tåget från KTH
Campus! Den drygt 3h långa tågfärden tittas på av upp till
en halv miljon åskådare! Därefter rivs alla bidrag. Och byggare, se till att ha byggt ordentligt. Typiskt pinsamt
om ditt bidrag går sönder
halvvägs ner på
Sveavägen!

... Slutfest!!!

Destinationen för en Quarnevalares livs bästa fest någonsin är hemlig ända tills du står utanför dörren. Transport kommer att anordnas om det är utanför stan. Väl där kan det hända att du glömmer bort var festen var och då kommer slutfestlokalens destination för alltid att förbli hemlig.