Student

AQTIVITETER

Vad händer under Quarnevalen?

Förutom själva Quarnevalståget så ordnas en rad olika event och aktiviteter för både byggare och andra studenter. Under våren arrangeras en serie ritpubar, en stor Inlämningspub samt Quarnevalens egna Melodifestival. Själva byggveckan är fullspäckad med små och stora aktiviteter på byggplatsen, i Öltältet och under SM i Fest.

Läs mer om aktiviteterna här nedan.

Byggplatsen

Byggplatsen är öppen varje dag mellan 06.08 och 18.08 från 6 maj till dagen då Quarnevalståget avgår (13 maj) . På byggplatsen kommer femtonhundra (1500!) studenter att jobba och umgås för att få i ordning alla ekipagen. Under veckans gång finns det byggmackor att köpa på plats och det bjuds på en mängd olika evenemang. Material och verktyg finns på plats för att bygga av och med. Efter byggplatsens stängning kl. 18.08 är man välkommen att besöka Öltältet på Singsing-gården.

För att besöka byggplatsen utan att vara byggare räcker det med att ha med sig en Bruxanvisning, har man inte fått tag i en innan kan man även köpa den vid byggplatsen.

Öltältet

Öltältet är en naturlig samlingsplats efter Byggplatsens stängning där det bjuds på spektakulär underhållning i form av liveband och uppträdanden. Det kommer finnas mat för den hungrige och cider och läsk som alternativ till ölen. Hit är alla, såklart även allmänheten, välkomna för att njuta av Quarnevalsstämningen och för att åtnjuta den storslagna underhållning som bjuds.

Öltältet är öppet varje dag  mellan 17.08 – 01.00 under byggveckan (5/5-11/5) och är beläget uppe på Sing Sing gården vid KTH.

SM i Fest

Detta är en tävling i att göra fest. Inom vissa ramar ska sju olika lag varsin dag mellan 5/5 till 11/5 anordna det de tycker är den bästa festen för byggarna. Vinnaren koras av en hemlig jury. Årets tävlande är:

 • MKM med Quarnevalen i Rio den 5/5
 • CL med Festlementen den 6/5
 • KFK med Jag kan Flyga den 7/5
 • IN med Det spårar den 8/5
 • Maskin med In i dimman den 9/5
 • Valborgsfamiljen med #LastNightInAnkeborg
  den 10/5
 • Elektro & MiT med Dungeons & Dragons den 11/5

Biljetterna kommer gå att köpa, för byggarna, på Bruxsläppet den 6 april. Finns biljetter över kommer dessas säljas till övriga under Byggveckan i maj.

Slutfesten

Efter Quarnevalståget den 13 maj rivs alla ekipage och efter detta bär det av till slutfesten. Det är en stor avslutningsfest för alla som varit med och genomfört Quarnevalståget. Klädsel på slutfesten är valfri, men de de flesta bär studentikos klädsel.

Destinationen för ditt livs bästa fest någonsin är hemlig ända tills du står utanför dörren. Transport kommer att anordnas om det är utanför stan. Väl där kan det hända att du glömmer bort var festen var och då kommer slutfestlokalens destination för alltid att förbli hemlig.

Bruxevent

Under april månad kommer diverse roliga och underhållande event att anordnas ute på Stockholms gator för att underlätta och förgylla säljandet av Bruxen. För att sporra er byggare att sälja Bruxen så kommer de lag som deltar mest på dessa aktiviteter och även lägger ner lite engagemang att belönas mångfaldigt. De kommer bland annat belönas med en Bruxfest i deras ära. Att delta i Bruxeventen kommer i sig vara otroligt quul för alla som deltar och framförallt göra det lättare och roligare att sälja Bruxen tillsammans med sina vänner! Mer information om Bruxeventen kommer löpande och kommer framförallt att kommuniceras via Quarnevalens sociala medier, så håll utkik där!

Nedan följer alla viktiga datum för Bruxeventen:

 • 6 april – Bruxsläpp
 • 7-9 april
 • 14 april
 • 18 april
 • 27-29 april
 • 1 maj
 • 5 maj – Bruxfesten

För mer information och säljtips är man alltid välkommen att kontakta Säljchef Linus Wåreus  via telefon, mail eller fax.

Information om Bruxeventen

Information about the Brux Events

Melodifestivalen

I Melodifestivalen framför studenterna egenkomponerade Quarnevalslåtar som bedöms av en jury. Det vinnande bidraget får äran att bli Quarnevalens officiella sång och spela sin musik i tåget för cirka en halv miljon åskådare.

Årets glada vinnare av Melodifestivalen 2017 blev bandet Snus och långa skotrar från W. Stort grattis!

BYGGARE

Hur gör man om man vill vara med?

Quarnevalståget brukar bestå av ett hundratal olika ekipage konstruerade av studenter. För att vara med och bygga ett ekipage måste du bli först Byggare. Som byggare står du i centrum för Quarnevalens aktiviteter och kan delta i allt från hamrande och sågande på byggplatsen till sena kvällar i Öltältet och det storslagna avslutet på Slutfesten.

Läs mer om vad du behöver veta här nedan.

Vilka är med?

Studenter i allmänhet och Stockholms studenter i synnerhet kan anmäla sig till Quarnevalen.

Var får vi materialet ifrån?

Quarnevalen står för allt material som behövs. Det enda ni behöver göra är att skriva ner vilket material ni behöver vid anmälan, hämta ut materialet och bygga ihop det under byggveckan.

Vad kostar det att vara med?

För att delta i Quarnevalen tar vi ut en deltagaravgift, MEN vi förser dig också med en möjlighet att gå jämnt ut! Varje antagen byggare får en låda med 52 stycken exemplar av Quarnevalens programblad Bruxanvisningen, som denne kan sälja. Tidningen har producerats i över 60 år, vilket gör att den är lättsåld både till Stockholms invånare och speciellt gamla Stockholmstudenter. Den säljs för 50 kr/st och de deltagare som säljer alla sina Brux kan därmed både delta i Quarnevalen helt gratis, och får även 400 kr över, som de förslagsvis kan lägga på Slutfestbiljetten.

Till årets upplaga av Quarnevalen kommer vi i Staben att lägga extra krut på att hjälpa er byggare att sälja denna tidning. Ansvarig för detta är vår Säljchef Linus som har en fullspäckad aprilmånad planerad med roliga aktiviteter, tävlingar och gratis-event för er som engagerar er och vill sälja Bruxen.

Efter det är det fritt fram att vara på byggplatsen, bygga dagarna i ända, delta i jippon, roliga aktiviteter och dricka gratis byggöl. Du får även möjlighet att gå på SM i Fest och Slutfesten.

Vill du läsa mer om vad som kostar och varför Bruxsanvisningen finns? Det hittar du här!

Hur anmäler jag mig?

För att bygga ett ekipage i Quarnevalen, och alltså bli byggare, behöver du:

 1. Hitta ett lag du vill bygga med (ca 20-30 personer).
 2. Komma på en eller flera grymma ekipageidéer. I januari och februari kommer det anordnas Ritpubar på sektionerna som är perfekta tillfällen att spåna fram dessa idéer! Den 15:e februari har vi vår stora ritpub i Nymble.
 3. Lämna in ditt bidrag på Inlämningspuben den 24:e februari.
 4. Vara med på Presentationspuben den 6:e mars för att se om ditt bidrag kom med.

Anmälan

Anmälan sker genom inlämning av ert bidrag i samband med Inlämningspuben. All info om vad ni ska lämna in hittar ni här

Anmälan kan göras i förväg av Quapten och Styrman via denna länk byggare.quarnevalen.se

For english information about the sign up, press here!

ENGAGERA DIG

Vilka anordnar Quarnevalen?

Quarnevalen vilar på axlarna av alla de människor som på ett eller annat sätt engagerar sig i organisationen. I och med att det är en ideell förening förlitar sig Staben på den hjälp de får av ett hundratal fantastiska undergruppare, ambassadörer och funktionärer. 

Vill du engagera dig? Läs mer nedan.

Staben

Quarnevalsstaben är projektgruppen som planerar och genomför hela Quarnevalen.

Vill du vara med och arrangera ett av Norra Europas största studentevenemang? Då har du hittat rätt! Quarnevalsstaben utgörs utav 17 personer som jobbar 100 % i ett halvår. Alla i staben går en projktledarkurs som gör att tiden under Quarnevalen är studiemedelberättigad. Som medlem i staben kommer du bland annat att etablera företagskontakter, rekrytera din egen undergrupp och representera Quarnevalen utåt mot allmänheten. Quarnevalen är ett heltidsarbete där du verkligen lär dig att hantera stora projekt.

Ansökan

Rekrytering till Quarnevalsstaben sker under hösten föregående ett Quarnevalsår. Läs mer om hur ansökan till staben går till här.

Undergruppare

Quarnevalen skulle inte gå att genomföra utan hjälpen från ett hundratal fenomenala studenter som är verksamma som undergruppare. Att ställa upp som undergruppare innebär att man finns till hands för Quarnevalsstaben för att hjälpa dem med både det ena och det andra. I utbyte får man erfarenhet av att vara med och arrangera ett större evenemang och en biljett till den episka slutfesten.

Ansökan

Undergruppare rekryteras nu löpande!

Information: Undergruppare och funktionär (Svenska), Undergruppare and volunteers (English)

Anmälan: https://goo.gl/forms/GHGmW22MooliHxD03

Top